גז"ד לגד דנה שהורשע בגניבת כלב משכניו, התעללות בו עד שמת מפצעיו
|
ת"פ בית משפט השלום קריות |
5113-03-09
11.7.2010 |
|
בפני : ד"ר מ.ארגמן סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד נורית זקן גבעתי |
: דנה גד (אסור בפרסום) |
| גזר דין | |
1. בישיבה שהתקיימה ביום 12.5.09 השיב הנאשם באמצעות סניגורו לעובדות כתב האישום. הנאשם כפר בעובדות הנוגעות לעבירות המיוחסות לו בכתב האישום וביהמ"ש קבע את התיק לשמיעת ראיות ליום 21.9.09.
2. בישיבה מיום 21.9.09, עוד הוסיף ב"כ הנאשם וטען טיעונים בטרם הוחל בשמיעת הראיות בדבר כך שכביכול הודעות הנאשם נגבו ממנו לא מרצונו הטוב והחופשי. אותה ישיבה הוחל בשמיעת ראיות התביעה שבמסגרתה נשמעו שני עדים והתיק נקבע להמשך פרשת התביעה ליום 29.12.09.
3. בישיבה שהתקיימה ביום 6.5.10 הודיעו הצדדים על הסדר טיעון ביחס לנוסח כתב האישום וגם ביחס לעונש. בהתאם לכם הנאשם חזר בו מכפירתו בעובדות כתב האישום, הוגש כתב אישום מתוקן, הנאשם הודה בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע על פי הודאתו.
4. לאחר שביהמ"ש הודיע לנאשם כי הוא אינו שותף להסדר ואינו מחוייב לקבל אותו לא כולו ולא מקצתו אלא בהתאם לכללים שנקבעו בהלכה הפסוקה, הודיעו הצדדים על הסדר הטיעון ביחס לעונש אשר על פיו הוסכם בין הצדדים כי יושת על הנאשם מאסר של 6 חודשים וכן הוסכם בין הצדדים כי ביהמ"ש יהיה רשאי על פי שיקול דעתו לקבוע אם המאסר ירוצה בע"ש או בפועל וזאת כמובן בתנאי שהנאשם ימצא מתאים לריצוי מאסר בע"ש. כן הוסכם בין הצדדים במסגרת ההסדר לעונש, שיושת על הנאשם קנס שיועבר לקרן הגנה על בעלי חיים ופיצוי למתלוננים. אשר לגובה הקנס והפיצוי הצדדים הותירו לשיקול דעת ביהמ"ש.
5. בהתאם להסדר הטיעון הפנה ביהמ"ש את הנאשם לקבלת תסקיר מטעם שירות המבחן וכן חוות דעת הממונה על ע"ש .
6. בתסקיר שהוגש לביהמ"ש מיום 22.6.10 פרטה קצינת המבחן את מצבו האישי של הנאשם ובשים לב לכל האמור בתסקיר שירות המבחן המליץ בפני ביהמ"ש להשית על הנאשם מאסר שירוצה בע"ש ולהטיל עליו צו מבחן לתקופה של 18 חודשים אשר במהלכם ישתלב בהליך טיפולי.
7. הממונה על ע"ש מצא את הנאשם כשיר לריצוי מאסר שיושת עליו בע"ש.
8. ב"כ המאשימה ביקשה מביהמ"ש בטיעוניה לעונש היום להשית על הנאשם את 6 חודשי המאסר לריצוי בפועל ולא בע"ש. זאת לאור חומרת העבירות כעולה מעובדות כתב האישום וכעולה מן הצורך להגן על בעלי חיים באשר הם מפני התעללות של בני אדם בהם והמקרה הנוכחי על פי שיטת התביעה הינו מהחמורים ביותר.
9. ב"כ ה נאשם ביקש מביהמ"ש לאפשר לנאשם לרצות את 6 חודשי המאסר בע"ש כפי שהדבר הומלץ גם על ידי שירות המבחן ומן הטעמים אשר פירט בטיעונים לעונש.
10. אכן ממקרה ההתעללות בבעלי החיים שהיו לא ניתן למצוא מקרה העולה בחומרתו מהמקרה הנוכחי. די במקרא עובדות כתב האישום כדי לעמוד על מידת האכזריות וגודל הזוועה וההתעללות בכלב שבימים כתיקונם הינו ידידו הטוב של האדם אך בימים של פורענות הינו בעל חיים שנתון לחסדיו של המתעלל ואין ספק שביהמ"ש צריך להראות את הזעקה של בעלי החיים ולתת לה ביטוי.
11. בבוא ביהמ"ש לגזור את דינו של אדם עליו לתת את ליבו למקרה האינדיבידואלי שבפניו. אכן חומרת המעשים כפי שצויין לעיל מובילה להעדפת השיקול של מיצוי הדין עם הנאשם. במאמר מוסגר יאמר כי ההסדר שעליו הודיעו הצדדים שהינו מקובל על התביעה, לכשעצמו מקל עם הנאשם אם לשפוט על פי חומרת העבירות. אך כאמור בצד חומרת העבירות קיים האדם האינדיבידואלי שעומד בפנינו שהינו איש צעיר חסר הרשעות קודמות והשאלה שנשאלת כעת היא, מה האינטרס הציבורי מחייב ביחס אליו. האם שליחתו לריצוי מאסר של 6 חודשים ממש או מתן צו פיקוח של 18 חודשים בצד 6 חודשי ע"ש. כאן יש להזכיר את האימרה הידועה שנאמרה במקורות לפיה "יתמו חטאים מן הארץ" להבדיל מהחוטאים עצמם. שירות המבחן רואה אפשרות שהנאשם יהיה בפיקוח ובטיפול כדי למנוע השנות מקרים דומים בעתיד מצד נאשם זה ברור ששליחתו למאסר של 6 חודשים בפועל לא עולה בקנה אחד עם הגישה הטיפולית והפיקוח של שירות המבחן למרות שעונש זה לכשעצמו הינו קל בשים לב לחומרת העבירות. אכן הצדק עם ב"כ המאשימה כאשר היא טוענת בלהט ומבקשת שהמאסר יהיה בפועל ממש אך על ביהמ"ש לראות את התמונה בכללותה. לא רק מנקודת מבטו של הנאשם עצמו שבודאי הוא מעוניין בריצוי המאסר בע"ש אלא גם מנקודת המבט של האינטרס הציבורי.
12. סוף דבר, לאור האמור לעיל ומתוך התלבטות אמיתית וכנה, הגעתי למסקנה לאמץ את המלצת שירות המבחן ולהשית על הנאשם מאסר שירוצה בע"ש בצד צו מבחן למשך 18 חודשים וכל זה בצד קנס ופיצוי למתלוננים. לאור האמור, הנני דן את הנאשם לעונשים דלקמן:
- אני דן את הנאשם/ת לתשלום קנס בסך 3000 ש"ח או 30 ימי מאסר שישא בנוסף לכל מאסר אחר שהוטל עליו/ה.
- הקנס ישולם ב -6 תשלומים, של 50 ש"ח בכל 10 לחודש, החל מיום 10.9.10.
- הקנס ישולם לטובת הקרן להגנה על בעלי חיים.
- הנני דן את הנאשם/ת למאסר בפועל למשך שישה חודשים.
- הנאשם ירצה את ששת חודשי המאסר באש"ת אגודה לשיקום תעסוקתי רח' החרושת 96/136 ק. ביאליק. בימים א-ה בין השעות 7:00 עד 14:00, בפיקוח מפקח אחראי מר פרג מוטי. העבודות יחלו ביום 18.7.10.
על הנאשם להתייצב בפני מפקח על עבודות שירות לצורך קליטה והצבה בתאריך תחילת עבודה בשעה 08:00. במפקדת מחוז צפון, יח' עבודות שירות, מתחם בית סוהר חרמון.
- הנני דן את הנאשם/ת למאסר לתקופה של 10 חודשים על תנאי למשך שלוש שנים והתנאי הוא, שהנאשם לא יעבור עבירה אחת או יותר מן העבירות בהן נידון ויורשע בה.
פיצוי לנפגע:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|